Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Λαζανια με κιμα στο φουρνο!




ΥΛΙΚΑ:
  • 500γρ κιμα αναμεικτο (μοσχαρισιο και βοειο)
  • 1 κουτι φυλλα λαζανια (δεν θα τα χρησιμοποιησουμε ολα)
  • 1 κρεμμυδι
  • 2-3 σκελιδες σκορδο
  • μαιντανο ψιλοκομμενο
  • 1 ντοματα τριμμενη
  • 2-3 κουτ της σουπας πελτε
  • φρυγανια τριμμενη
  • ελαιολαδο
  • αλατι
  • πιπερι
  • gouda τριμμενη
  • 1 φλυτζανι λευκο κρασι
  • 1 αυγο
  • 50 γρ λιωμενο βουτυρο
    Για την μπεσαμελ: χρησιμοποιουμε 2 φακελους ετοιμη μπεσαμελ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι, το σκορδο και τον μαιντανο και τα σοταρουμε σε λιγο ελαιολαδο μεχρι να μαραθουν. Στη συνεχεια προσθετουμε τον κιμα και τον σοταρουμε και αυτον μαζι με τα υπολοιπα ωστε να παρει αρωμα. Τον αφηνουμε να παρει ενα χρωμα ροδαλο. Σβηνουμε τον κιμα με λευκο κρασι και αμεσως προσθετουμε την τριμμενη ντοματα, τον πελτε, το χτυπημενο αυγο και τα μπαχαρικα. Ανακατευουμε και αφηνουμε να βρασει για περιπου 45 λεπτα. Οσο γινεται ο κιμας μας φτιαχνουμε την μπεσαμελ συμφωνα με τις οδηγιες της συσκευασιας. Και ειμαστε ετοιμοι να αρχισουμε να στρωνουμε στο ταψι. Λαδωνουμε ενα ταψι (ειναι προτιμοτερο να ειναι τετραγωνο για να ταιριαζουν και τα λαζανια) και τοποθετουμε ενα λεπτο στρωμα τριμμενη φρυγανια. Βαζουμε την πρωτη στρωση λαζανια μεχρι να καλυφθει ολο το ταψι με λαζανια. Απο πανω τους τοποθετουμε μια στρωση κιμα και πανω απο τον κιμα μια στρωση μπεσαμελ. Συνεχιζω με ακομα μια στρωση ιδια (λαζανια, κιμα, μπεσαμελ). Πανω στην μπεσαμελ βαζω την τριμμενη gouda ωστε να παει σε ολη την επιφανεια και την περιχυνω με λιωμενο βουτυρο ωστε  να γινει πιο τραγανη. Τοποθετω το ταψι σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου μεχρι να ροδοκοκκινησει η μπεσαμελ! 

Ολη η απολαυση του φαγητου στο πιατο σας!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου