Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πιτα χωρις φυλλο με καροτα και φετα!




ΥΛΙΚΑ:
  • 100ml ελαιολαδο
  • 1 μετριο κρεμμυδι
  • 4-5 καροτα
  • 250γρ φετα
  • 100γρ gouda τριμμενη
  • μαϊντανος
  • ανιθος
  • 5 αυγα
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι( 200γρ )
  • 250γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του(κοσκινισμενο)
  • 1 κουταλια της σουπας baking powder
  • αλατι, πιπερι, ριγανη (μυρωδικα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με το μισο ελαιολαδο τσιγαριζουμε το κρεμμυδι, αφου το ψιλοκοψουμε και τα τριμμενα καροτα μεχρι να μαραθουν. Στη συνεχεια αποσυρουμε απο την φωτια το κατσαρολακι και προσθετουμε την τριμμενη φετα, gouda, τον μαϊντανο και τον ανιθο και ανακατευουμε το μειγμα. Το αλατοπιπερωνουμε και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει λιγακι. Σε ενα μπωλ ανακατευω με μιξερ τα αυγα, το υπολοιπο ελαιολαδο και το γιαουρτακι μεχρι να αφρατεψει το μειγμα. Προσθετουμε σιγα σιγα το κοσκινισμενο αλευρι, το baking powder και τα ανακατευω σε χαμηλη ταχυτητα μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα. Στο τελος προσθετω στο μπωλ το μειγμα απο το κατσαρολακι και τα ανακατευω με μια ξυλινη κουταλα. Αφου γινουν ενα τοποθετω το τελικο μειγμα στο λαδωμενο μου ταψι και το τοποθετω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 50 λεπτα περιπου. Αφηστε την να παρει και λιγο χρωμα απο πανω για να ψηθει καλα απο κατω.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου